Arrangement

FGU – og hvad så? Sådan bliver vi bedre til at fastholde unge på deres ungdomsuddannelse efter FGU

07jun

EVA inviterer FGU-ledere, ungdomsuddannelsesledere, beslutningstagere og repræsentanter for ministerier, styrelser og organisationer til en minikonference med inspirerende oplæg og debatter om, hvordan vi bliver bedre til at fastholde FGU-unge på ungdomsuddannelsen efter FGU.

Der er grund til optimisme og tiltro til, at FGU’en er det rette uddannelsestilbud til unge, som ikke er klar til job eller uddannelse efter grundskolen: Hele 7 ud af 10 elever, der har fuldført FGU, kommer videre på en ungdomsuddannelse eller i job efter deres FGU-forløb, viste EVA’s nyeste evaluering i regi af følgeforskningsprogrammet for FGU.

Men der er også stadig udfordringer: Fx er det svært at fastholde FGU-eleverne på deres ungdomsuddannelse, især på hf. Og der går (for) få unge på EGU-sporet, som ellers har stor succes med at få de unge videre i job og uddannelse.

På konferencen får du den nyeste viden fra EVA’s undersøgelser af FGU og inspirerende debatter om, hvordan vi kan styrke overgangen fra FGU til ungdomsuddannelse. 

Program:

  • Velkomst v EVA’s direktør Christina Barfoed-Høj
  • Det ved vi om FGU: De vigtigste fund fra EVA’s afsluttende rapport fra FGU-følgeforskningen.
  • Hvad var tanken med FGU, hvordan er det gået, og hvor skal vi hen? v. Stefan Hermann, formand for ekspertgruppen bag FGU og direktør i LIFE Fonden.
  • Paneldebat 1: Hvordan bliver vi bedre til at fastholde unge på deres ungdomsuddannelse efter FGU? Deltagere: Per B. Christensen (repræsentant for FGU-rejsehold), Jesper Nielsen (direktør, DEG), Pernille Brøndum (formand for Danske HF og VUC) og Kathrine Hejlskov, direktør på FGU Lolland-Falster.
  • Paneldebat 2: Hvorfor fungerer EGU’en så godt? Og hvordan bliver den mere bæredygtig? Deltagere: Claus Rosenkrands Olsen, uddannelseschef i Dansk Erhverv, Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet, Ene Wolfsberg, direktør på FGU Syd- og Midtfyn.
  • Afrunding med forfriskning og mulighed for netværk.

Journalist Tine Gøtzsche (moderator.dk) er konferencier.

Deltagelse i konferencen er gratis.

Har du spørgsmål til din tilmelding eller andet praktisk omkring dagen, er du velkommen til at kontakte Tanja Pedersen Holt på tph@eva.dk.

Tid og sted

Fredag d. 7. juni 2024 fra kl. 13-16 i Eigtveds Pakhus.

Adressen er Strandgade 25D, 1401 København

Tilmelding

Deltagelse i konference er gratis og du kan tilmelde dig nedenfor. 

Obs: Konferencen er nu fuldt booket, men du kan skrive dig på ventelisten. Så kontakter vi dig, hvis der bliver plads.

Når du tilmelder dig arrangementet, ser vi tilmeldingen som et samtykke til, at vi må opbevare dine personoplysninger. Vi bruger kun personoplysningerne i sammenhæng med arrangementet og sletter dem efterfølgende. EVA er dataansvarlig og du kan læse mere  i vores privatlivspolitik. Kontakt os, hvis du har spørgsmål

FGU – og hvad så? Sådan bliver vi bedre til at fastholde unge på deres ungdomsuddannelse efter FGU

Felter med (*) skal udfyldes.

EVA's seneste udgivelser om FGU

Tanja Pedersen Holt
Konsulent
Grundskole
Find al EVA's viden om

FGU